Montferland Cyclo

De Montferland Cyclo is uniek in zijn soort, omdat het de voordelen van het rijden van een cyclo combineert met die van een wegwedstrijd. Zo bieden wij de deelnemers een afgesloten en veilig parcours aan, zonder andere verkeersdeelnemers, maar met motorbegeleiding. In tegenstelling tot normale wedstrijden worden renners die op achterstand komen niet ”uit koers” gehaald, maar mag iedereen de wedstrijd uitrijden, zolang de tijdslimiet niet overschreden wordt.

Voor recreatieve fietsers (wij spreken van de Funklasse) biedt deze vorm ook voordelen. Men mag de tocht zo hard mogelijk fietsen, gebruikmakende van een peloton, maar men kan ook kiezen om geheel individueel de tocht te rijden. Als men wil stoppen bij de verzorgingspost of gewoon ergens onderweg, dan kan dat natuurlijk. Wel dient ook hier de tijdslimiet in acht genomen te worden. Bijkomend voordeel is dat de Funklasse groepen in principe nooit groter zijn dan 30 renners. Veiligheid staat voorop!

Op deze site vind je informatie gericht op bedrijfsdeelname aan het NK voor Bedrijven. Voor individuele inschrijving verwijzen we je naar de site www.montferlandcyclo.nl.

Categorieën
Er wordt gestart in de volgende categorieën, iedereen rijdt 7 ronden (103 kilometer):

Starttijd Categorie Maximale groepsgrootte
09:00 uur Vrouwen Funklasse 30
09:02 Mannen Funklasse 40 + 30
09:04 Mannen Funklasse 40 + 30
09:06 Mannen Funklasse 40 + 30
09:08 Mannen Funklasse 40 – 30
09:10 Mannen Funklasse 40 – 30
09:12 Mannen Funklasse 40 – 30
09:14 Vrouwen wedstrijd 100
09:16 Mannen wedstrijd 40 + 100
09:18 Mannen junior 100
09:20 Mannen wedstrijd 40 – 100
09:22 Mannen Elite/Beloften 100

Er gelden een paar beperkingen:

  • Het is toegestaan dat renners in “hogere” categorie willen rijden, maar die worden dan ook geklasseerd in die categorie. Dus een licentiehouder man van 45 die bij de 40- wil rijden mag dit best aangeven bij inschrijving. Hij zal zich bij de uitslag dan ook terugvinden in deze categorie.
  • Er is geen jeugdcategorie. Inschrijven kan vanaf 18 jaar (bepalend is de leeftijd op 1 januari), met uitzondering van de junioren en junior vrouwen in de licentiecategorieën.

Reglementen
Er zijn een tweetal reglementen opgesteld:
1. Algemeen reglement en privacyverklaring
2. Reglement Montferland Cyclo en TTT

Start
Het startnummer kan opgehaald worden in het pand van Specialized, Zeddamseweg 84b in ’s-Heerenberg. Dat kan vanaf 08:00 uur tot 8:45 uur op zondag 17 mei. Zorg dat je jouw startnummer bij de hand hebt. Het startnummer kun je opzoeken via onze website of op de lijsten buiten op de tent.
Mocht je een startnummer hebben omgeruild met iemand anders, zorg er dan voor dat deze persoon zich registreert bij de inschrijfbalie.

Je ontvangt een envelop met daarin jouw stuurbordje met ingebouwde chip voor de tijdwaarneming. Denk eraan dat je het stuurbordje ook daadwerkelijk op het stuur monteert zodat de chip vrij hangt. Dus NIET om het frame vouwen of anderszins.

De start is vanaf 9:00 uur op de Zeddamseweg voor het pand van Specialized in ’s-Heerenberg. Voor exacte starttijden zie hierboven. De deelnemers zullen niet worden opgeroepen. Eenvoudigweg in het juiste startvak gaan staan is het devies.

Neutralisatie
Er zal GEEN neutralisatie zijn. De Cyclo zal direct worden vrijgegeven. Er mag dus direct geknald worden.

Parkoers
De wedstrijd zal verreden worden over een parcours van ongeveer 15 km. Het parcours is grotendeels gelijk aan het Nederlands Kampioenschap Wielrennen van 2017. Dit is het rondje van ’s-Heerenberg via de Drieheuvelenweg naar Zeddam, via de Bovendorpsstraat met de beklimming van de Paasberg naar Beek en via ’t Peeske naar Stokkum en naar ’s-Heerenberg.

Na de start gaat het peloton op de grote kruising rechtdoor naar beneden en vervolgens via een meer dan haakse bocht via een smal weggetje terug naar de Drieheuvelenweg om vervolgens naar Zeddam te rijden.

Wedstrijdverloop
Alle categorieën rijden 7 ronden. Bepalend voor het aantal ronden is die categorie die het snelst rondrijdt. De dames Funklasse starten als eerste en zijn normaal gesproken ook als eerste weer terug bij de finish van de eerste ronde. Het rondenbord gaat op 6. Maar stel dat zij onderweg zijn ingehaald door de groep erna, de mannen Funklasse, dan zal het rondenbord al eerder op 6 gaan. Namelijk bij de passage van de mannen Funklasse.

Tijdslimiet
Het laatste mogelijke tijdstip waarop men nog mag beginnen aan de laatste ronde is 12:15 uur. Om 12:45 uur dient iedereen binnen te zijn. Indien men na 12:45 uur de finishlijn passeert wordt hij of zij niet in de uitslag opgenomen.

Uitslag
De uitslag van de wedstrijd zal worden bepaald aan de hand van de volgende uitgangspunten:
1. Eerste drie op basis van finish aankomst: visueel en/of met finishfoto zal worden bepaald welke drie renners als eerste de streep overkomen
2. Alle deelnemers vanaf plaats 4 worden geklasseerd op basis van de door de chip geregistreerde aankomsttijd.
3. De begintijd zal voor iedere deelnemer gelijkgesteld worden. Het heeft dus geen zin om later te starten!
4. Er zal een uitslag per afstand worden gemaakt per uitslagcategorie, zie de categorieën op deze site.

Huldiging
De eerste drie aankomenden per categorie zullen worden gehuldigd. Het volgende tijdschema geldt:

Tijdstip Categorie
12:00 Junior
12:10 Elite/Beloften
12:20 Mannen 40-
12:30 Mannen 40+
12:40 Vrouwen wedstrijd
12:50 Mannen FUNKLASSE 40-
13:00 Mannen FUNKLASSE 40+
13:10 Vrouwen FUNKLASSE

Catering
Bij aankomst ’s morgens, staat er uiteraard koffie/thee met gebak klaar.
Aan het parkoers is sportdrank en sportvoeding beschikbaar.
Na afloop van het eerste onderdeel zijn er broodjes, fruit en drinken naar keuze.
Na de ploegentijdrit is er een heerlijk buffet.
Alle drank en eten is gratis voor de deelnemers uit de bedrijventeams.
Bij vragen: spreek onze gastvrouwen in de tent aan!

Tot slot
De Montferland Cyclo is onderdeel van het Nederlands kampioenschap wielrennen voor bedrijven (NKWB). Ook de Montferland Ploegentijdrit is onderdeel van het NKWB. De ploegentijdrit begint om 13:30 en zal afhankelijk van het aantal ploegen ongeveer 14:30 afgelopen zijn. De uitslag van de Montferland Cyclo en Montferland Ploegentijdrit tellen mee voor het algemeen kampioenschap. Dat zal gebeuren door het toekennen van punten. Zie hiervoor de uitleg elders op deze site.

Na afloop van de Montferland Ploegentijdrit zal het Finish Festival nog geruime tijd doorgaan. We verwachten dat het net als in 2019 nog lang gezellig blijft!!

Graag tot 17 mei!