Montferland Ploegentijdrit

Na de Cyclo staat de Montferland Ploegentijdrit op het programma als het volgende onderdeel van het NK Bedrijven. De ploegentijdrit gaat over dezelfde ronde als die van de Cyclo die ‘s-morgens is verreden en is 1 ronde (15 kilometer) lang. Door het heuvelachtige karakter is het technisch lastig en een zwaar parkoers.

Formule
• Een team bestaat uit minimaal drie renners en maximaal vijf renners.
• Een team mag uit alle categorieën bestaan zoals die ook voor de Cyclo gelden. Een mix team van dames en heren, licentiehouders gecombineerd met niet-licentiehouders, jong of oud, alles mag.
• De tijd van de derde renner telt

Starttijden
Voordat je kunt starten dien je een nieuw rugnummer op te doen. Ieder team krijgt nieuwe rugnummers met nieuwe chips erin. Op die manier weten we wie bij elkaar horen.

Vooraf zal op deze site de startvolgorde van de teams bekend gemaakt worden. De volgorde is op basis van inschrijving: wie het eerst inschrijft mag het laatst starten. Op die manier heb je als team de maximale rusttijd.

Parkoers
Zoals hierboven aangegeven zal het parkoers identiek zijn aan de Cyclo. Dus 15 kilometer knallen op een heuvelachtig parkoers. Aangezien je team ’s ochtends het rondje al een keer of 7 gereden hebt, en ook de toertocht eindigt op dit rondje, kom je niet meer voor verassingen te staan.

De organisatie streeft ernaar ieder team te laten voorafgaan door een motorrijder.

Uitslag
De uitslag is simpel vast te stellen: de tijd van de derde renner wordt geklokt door de chips. Het snelste team wint en wordt gehuldigd.

Voor alle bedrijventeams zal daarnaast een uitslag worden gemaakt welke meetelt voor het NK Wielrennen voor Bedrijven. Aan de hand van de relatieve uitslag formule zal de uitslag van de ploegentijdrit worden toegevoegd aan de uitslag van de Cyclo. Hoe dit werkt wordt in de Reglementen op deze site uitgelegd.

Inschrijven
Inschrijven kan hier.