Eerste NK Wielrennen voor bedrijven succesvol

De eerste NK wielrennen voor bedrijven zijn een groot succes geworden. In totaal 33 bedrijventeams namen het op 16 en 23 juni tegen elkaar op in drie onderdelen. Op 16 juni werden de wegonderdelen verreden. Na een Cyclo (wegwedstrijd) en ploegentijdrit mocht team Specialized 2 zich Nederlands kampioen wegwielrennen noemen. Tennet won de SamenOm Challenge voor bedrijven die fietsen als vorm van duurzame mobiliteit stimuleren. Zij namen in een afwijkende vorm deel.

Op 23 juni werd het kampioenschap vervolgd met de mountainbike marathon. Ruim 100 bedrijfsdeelnemers deden mee in een veld van totaal bijna 1200 inschrijvingen. Na een bloedhete en loodzware strijd met veel uitvallers bleken er nog slechts acht teams over die op alle drie de onderdelen met minimaal drie deelnemers (in teams van maximaal vijf) gefinisht waren.

Opnieuw was team Specialized 2 de sterkste volgens de puntentelling van het NK, waarbij relatieve scores per onderdeel tot een gemiddelde per deelnemer leiden, zodat onderdelen vergelijkbaar zijn. Specialized 2 kroonde zich dus tot zowel Nederlands kampioen mountainbike, als tot Nederlands kampioen voor bedrijven overall. Waterschap Rivierenland werd tweede in het mountainbike kampioenschap en Altop derde. Overall ging de winst dus ook naar Specialized 2, die Fietz Denekamp en Specialized 1 achter zich wisten te houden.

De teams werden allen gehuldigd door wielerjournalist, en deelnemer in de MTB Marathon, Thijs Zonneveld. Thijs liet zich bijzonder lovend uit over het evenement: “Wat een prachtig en goed georganiseerd evenement. Dit is wielersport zoals het bedoeld is, en ik blijf in de toekomst graag een rol spelen in het verder zichtbaar maken hiervan, zodat nog veel meer bedrijven gaan ontdekken hoe leuk dit is!” In dezelfde soort bewoordingen lieten andere prominenten, zoals ook Maarten Tjallingii zich uit: “Wat een gaaf parkoers en wat een lekker sfeertje!”

Ook de feedback van de deelnemers was zowel na afloop van de MTB Marathon als de wegonderdelen enorm positief. Met name de schitterende heuvelachtige parkoersen werden geroemd, evenals de relaxte sfeer en de vele (ruim 90 per zondag) vriendelijke vrijwilligers. Velen gaven dan ook aan volgend jaar graag weer terug te komen met meer collega’s en zakenrelaties.

De organisatie bedankt alle partners, vrijwilligers en deelnemers die deze eerste editie tot zo’n succes maakten! Samen bouwden we een wielerfeest met een superfijne sfeer. We hebben van jullie genoten!! Wij gaan werken aan een nog betere volgende editie. Tot volgend jaar!

Op Facebook is een fotoalbum te vinden met een impressie van de dag. Klik hier voor het fotoalbum.