Informatie NK wielrennen voor bedrijven

Het NK wielrennen voor bedrijven is interessant voor iedere sportieve fietser. De wedstrijdvormen die zijn gekozen leggen de nadruk op veiligheid en het neerzetten van een prestatie op eigen niveau. Met de toertocht kan elke toerfietser op een duurzame manier naar Montferland toe komen. De finish is bij Specialized aan de Zeddamseweg in ’s-Heerenberg. Specialized heeft een mooie Bike Expo en daar is ook het gezellige Finish Festival. De Cyclo en Ploegentijdrit starten ook bij Specialized, maar let op: de SamenOm Toertocht heeft twee startplaatsen. Er wordt ook vanuit de regio Arnhem vertrokken en het parkoers leidt dan naar Montferland toe.

Zondag 17 mei

09:00 uur: Start Montferland Cyclo
De Montferland Cyclo vindt plaats op het parcours van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen 2017. Deze bestaat uit ruime wegen zonder gevaarlijke bochten, maar wel met on-Nederlands veel hoogteverschil. Er wordt gestart in de verschillende categorieën, in groepen van maximaal 50 renners groot. Licentiehouders rijden niet in groepen met toerfietsers.

Doordat er in een tiental kleinere pelotonnetjes van vergelijkbaar onderling niveau gestart wordt, en door de versnippering die het hoogteverschil in het parcours al snel veroorzaakt, zal het een zeer veilige wedstrijd zijn. Deze is dus zeker ook geschikt voor renners zonder wedstrijdervaring.

09:00 uur: Start SamenOm Toertocht
De SamenOm Toertocht heeft twee startplaatsen. De één voert vanuit Arnhem (precieze startplek wordt nog bevestigd) naar Montferland toe, over een prachtig parkoers van 60-70 kilometer. De ander start bij het FinishFestival, waar ook de finish is. Onderweg is een pauzeplek ingericht, zodat iedereen fris in Montferland aankomt. Daar is voor elk bedrijfsteam een tafel ingericht en wordt iedereen verwelkomd met goede verzorging. Bijkomen en klaarmaken voor de ploegentijdrit!

12:30 – 14:00 uur: Montferland Ploegentijdrit
Eén ronde van 14 kilometer. Teams van maximaal vijf renners; de aankomst van de derde renner telt.
Er wordt bij de ploegentijdrit geen onderscheid in verschillende categorieën gemaakt.

Finish Festival
Bedrijfsteams hebben hun eigen tafel in de tent bij de finish. Daar kan iedereen voorbespreken, napraten en ervaringen delen onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Tussendoor en na afloop krijgen deelnemende teams een sportief lunchpakket, drankjes zijn gratis voor bedrijfsdeelnemers en na de ploegentijdrit is er een gezellige barbecue. Koek en zopie wordt uitstekend verzorgd! Het Wielerfestival Montferland staat al jaren garant voor een fijne sportieve sfeer.

Welk bedrijf wordt Nederlands Kampioen?
Er worden twee bedrijven Nederlands kampioen: het snelste team en het team dat de meeste kilometers aflegt.

Nederlands kampioen wielrennen:
Per startgroep in de Cyclo wordt een uitslag gemaakt. Per deelnemer wordt een relatieve score toegekend, uitgedrukt in een percentage van het aantal deelnemers dat men achter zich laat uit zijn/haar eigen startgroep. Dat percentage is het aantal punten. Een deelneemster van boven de 40 zonder licentie kan zo dus bijvoorbeeld evenveel punten halen als een licentiehouder van 20 jaar oud. Per bedrijfsteam worden de punten bij elkaar opgeteld en zo wordt een ranking van de deelnemende teams gemaakt.

Bij de ploegentijdrit telt de tijd van de derde renner. Op basis van die tijd wordt een ranking gemaakt. De rankings over de twee onderdelen worden bij elkaar opgeteld en het bedrijfsteam dat daarop het beste scoort wordt Nederlands kampioen wielrennen voor bedrijven.

Nederlands kampioen duurzame mobiliteit:
Het bedrijf dat met al haar ingeschreven teamleden de meeste kilometers aflegt binnen het NK wielrennen voor bedrijven. Daarbij tellen de toertocht, cyclo en ploegentijdrit. Aangezien de afstand van toertocht en cyclo redelijk overeenkomen, is het aantal deelnemers hierin de meest bepalende factor.

Parcours