Heerlijke wielerdag in Montferland!

Het eerste NK wegwielrennen voor bedrijven is verreden. Dat team Specialized 2 het klassement over de Cyclo en de ploegentijdrit won, was geen verrassing. Specialized, tevens gastheer van het evenement, had namelijk twee sterke teams afgevaardigd. Wie er won, leek echter voor de meeste deelnemers niet meer dan bijzaak. Een kleine 300 wielrenners genoten in de ochtend van het mooie maar zware parkoers over de Montferlandse heuvels.

Vooraan was het keihard koers, waarbij Gideon van der Molen en Hannah van Boven de snelsten bleken bij de licentiehouders. Maar daarachter was er een grote variatie aan deelnemers, van voormalige wedstrijdrenners die nog een keer een wedstrijdje wilden spelen, tot pure toerfietsers die genoten van de omgeving en het heerlijke weer.

Dat genieten ging na de Cyclo verder. De COOP herstelpakketten lagen klaar en veel deelnemers genoten in de tent en op de terrasjes. Al snel vertrok echter alweer het eerste team in de ploegentijdrit, het BEAT team van vluchtelingen die nog maar kort in Nederland zijn. Van de bedrijfsteams die daarna startten was Specialized 2, ook overall winnaar, het snelst. Onderweg werden de teams op vier plaatsen aangemoedigd door buurtbewoners die hun eigen feestje organiseerden aan het parkoers. Daarbij werd de catering verzorgd door de organisatie van het NK wielrennen voor bedrijven.

Door een dweilorkest en een DJ bakfiets werd de sfeer op het finishterrein ondertussen steeds beter en na de ploegentijdrit werd dan ook snel begonnen met het wielercafé, gepresenteerd door Gert Jakobs. Gasten daarbij waren Maarten Ducrot, Steven Rooks, Léon van Bon en Erben Wennemars. Er gingen tal van oude wielerverhalen over tafel, maar ook meer serieuze onderwerpen zoals fietsen en duurzaamheid.

Naast de eerste drie teams van het NK wegwielrennen voor bedrijven, werd tijdens het wielercafé ook het team gehuldigd dat SamenOm (vereniging van bedrijven die fietsgebruik stimuleren) kampioen werd: Team Tennet. Aan de winnaar van de ploegentijdrit werd de Sjaak Reumer Trofee uitgereikt. Die is vernoemd naar Sjaak Reumer, die langjarig organisator van wielerevenementen in Montferland is en afgelopen jaar stopte.

Het NK Wielrennen voor bedrijven wordt op 23 juni vervolgd met de Montferland Mountainbike Marathon.