Informatie NK wielrennen voor bedrijven

(Klik hier voor de informatie die is verzonden naar alle deelnemers van het NK wielrennen voor bedrijven. – PDF)

(Klik hier voor de startlijst van de Montferland Cyclo)

(Klik hier voor de startlijst van de Ploegentijdrit)

Het NK Wielrennen voor bedrijven is interessant voor iedere sportieve fietser. De wedstrijdvormen die zijn gekozen leggen de nadruk op veiligheid en het neerzetten van een prestatie op eigen niveau. Start en finish zijn bij Specialized aan de Zeddamseweg in ’s-Heerenberg. Specialized heeft een mooie Bike Expo en daar is ook het gezellige Finish Festival.

Zondag 16 juni

09:00 uur: Start Montferland Cyclo
De Cyclo vindt plaats op het parcours van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen 2017. Deze bestaat uit ruime wegen zonder gevaarlijke bochten, maar wel met on-Nederlands veel hoogteverschil. Er wordt gestart in de volgende categorieën, in groepen van maximaal 50 renners groot:

  • toerfietsers vrouwen 40-; 40+: 5 ronden = 70 kilometer
  • toerfietsers mannen: 30-; 30+; 40+; 50+: 6 ronden = 84 kilometer
  • licentiehouders vrouwen: 6 ronden = 84 kilometer
  • licentiehouders mannen: 30-; 30+; 40+; 50+: 7 ronden = 98 kilometer

+ Doordat er in een tiental kleinere pelotonnetjes van vergelijkbaar onderling niveau gestart wordt, en door de versnippering die het hoogteverschil in het parcours al snel veroorzaakt, zal het een zeer veilige wedstrijd zijn. Dus zeker ook geschikt voor renners zonder wedstrijdervaring.
+ Licentiehouders van de KNWU zijn uitgesloten van de categorieën voor toerfietsers.

12:30 – 14:00 uur: Montferland Ploegentijdrit
Eén ronde van 14 kilometer. De aankomst van de derde renner telt.
Er wordt bij de ploegentijdrit geen onderscheid in verschillende categorieën gemaakt.

Tussen de onderdelen door krijgen deelnemende teams een sportief lunchpakket en na afloop van de ploegentijdrit is er een gezellige barbecue. Koek en zopie wordt uitstekend verzorgd! Het Wielerfestival Montferland staat al jaren garant voor een fijne sportieve sfeer.

Zondag 23 juni

Montferland Mountainbike Marathon
Deelnemers kunnen kiezen uit 50, 75 of 100 kilometer over een loodzwaar parkoers met veel hoogtemeters door de Montferlandse bossen. Er worden klassementen opgemaakt op de drie afstanden, in verschillende leeftijdscategorieën. Ook na de MTB Marathon is er een uitstekend verzorgde barbecue. Genieten in echte Wielerfestival Montferland stijl!

Welk bedrijf wordt Nederlands Kampioen?
Per afstand en categorie wordt een uitslag gemaakt. Per deelnemer wordt een relatieve score toegekend, uitgedrukt in een percentage van het aantal deelnemers dat men achter zich laat uit zijn/haar eigen startgroep. Dat percentage is het aantal punten. Zo zijn onderdelen die verschillen in tijd en in aantal starters toch te vergelijken. Per onderdeel worden de punten van de deelnemers van elk bedrijf bij elkaar opgeteld.

Bij de ploegentijdrit telt de tijd van de derde renner. Het bedrijf met de meeste punten op de wegonderdelen (wegwedstrijd en ploegentijdrit), het bedrijf met de meeste punten in de Mountainbike Marathon en natuurlijk het overall best scorende bedrijf zullen gehuldigd worden en uitgeroepen tot officieel Nederlands Kampioen!

Parcours