Save the date: NK wielrennen voor bedrijven op 17 mei 2020

Na het grote succes van 2019, zal in 2020 de tweede editie van het NK Wielrennen voor bedrijven worden gehouden. Op zondag 17 mei staat de gemeente Montferland weer centraal tijdens dit unieke wielerevenement. Met een dertigtal deelnemende bedrijfsteams, die een speciale wielerdag beleefden, was de eerste editie een groot succes. In 2020 gaan we er een nog mooier evenement van maken, met de Cyclo en de ploegentijdrit, maar ook een toertocht én het Finish Festival.

De formule van Cyclo en Ploegentijdrit heeft zichzelf in 2019 bewezen. De combinatie met de mountainbike marathon kwam wat minder uit de verf. Voor 2020 zijn er dan ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo zal het NK voor bedrijven alleen nog op de weg plaatsvinden. Ook is er een toertocht toegevoegd, om degenen die een wedstrijd (ook al is het op een veilig breed parkoers en wordt er niet gestart in grote pelotons) toch nog wat te spannend vinden ook een mooi event te bieden.

In de Cyclo rijdt iedereen dezelfde afstand en ook de puntentelling is eenvoudiger dan afgelopen jaar. Twee bedrijven worden gehuldigd als officiële nieuwe Nederlands kampioenen: het bedrijf dat de meeste punten haalt in Monferland Cyclo en Ploegentijdrit (officieel Nederlands kampioen wielrennen voor bedrijven!) en het bedrijf dat met al haar deelnemers de meeste kilometers aflegt tijdens de verschillende onderdelen van het NK voor bedrijven (Nederlands kampioen afstand).

Het Finish Festival wordt uitgebreid en nog gezelliger! Meer muziek, meer vertier, opnieuw een wielercafé, prominente (ex-)renners, een Specialized bike expo en uiteraard een bijzonder uitgebreide verzorging met drankjes, een lunchpakket, goed gevulde verzorgingspost en barbecue. We zien jullie toch ook op 17 mei 2020?