Wielerdag voor Bedrijven

Als alternatief voor het NK wielrennen voor bedrijven, wordt op zondag 6 september een ‘Wielerdagen voor bedrijven’ georganiseerd. Hieraan nemen bedrijven deel die zich reeds hadden ingeschreven voor het NK van 2020.

Programma op 6 september
07:45 Opening inschrijfbureau
08:00 Ontvangst deelnemers
08:30 Instructie techniek ploegentijdrit door trainer Ger Bongers
09:00 Start toertocht eerste groepen
09:30 Start toertocht laatste groep
11:30 Aankomst eerste groepen bij pauzeplek
12:30 Aankomst laatste groepen bij pauzeplek
12:30 Start eerste team training ploegentijdrit
12:55 Start laatste team training ploegentijdrit
13:30 Start Finish Festival
Na finish Tour de France etappe: einde Wielerdag

Onderdelen

1. Korte of lange toertocht
Er kan gekozen worden uit een korte en een lange afstand toertocht. De recreatieve Rijnstrangen Route is 54 kilometer (Komoot) lang en deze zal afgelegd worden door de groepen, met het adagium: Samen uit, samen thuis. De organisatie zorgt voor voorrijders voor een groep die onder de 30 kilometer per uur zal rijden en eentje die daar net een beetje bovenuit zal komen. Onderweg zal er 1 Strava segment betwist worden, op de befaamde klim van ‘t Peeske.

De wat langere Dijkenroute van 74 kilometer (Komoot) is meer geschikt om flink door te rijden. Ook hier zorgt de organisatie voor voorrijders voor een snellere en een langzamere (kruissnelheid net boven de 30) groep. Deze route bevat twee Strava segmenten: op ’t Peeske en de Spijkse dijk.

Onderweg zijn er dus twee Strava segmenten te betwisten, waarvan er één ook in de korte route zit.
De beklimming van ’t Peeske (ongeveer 1 km lang) zit na ruim 10 km in beide routes: Strava segment
De Spijksedijk (ongeveer 4km lang) zit na plusminus 28 km in de lange route: Strava segment
– Let op: direct aan het einde van het segment wachten op elkaar, tot de hele groep weer compleet is!
– Er staan bordjes in de berm: 200 meter voor het segment, bij de start en bij de finish van het segment.
– ‘s Middags worden de snelste man en vrouw per segment gehuldigd. Zorg er dus voor dat je je rit direct na terugkomst upload op Strava om mee te doen!

– elk individueel lid van een team kan zelf kiezen voor afstand en snelheid in de toertocht. Deze hoeft dus niet in teamverband gereden te worden.
Deze keuze: kort/lang; snel/rustiger; in een groep met voorrijder/als bedrijfsteam kan ’s-morgens bij aanmelding aangegeven worden.
– uiteraard wordt er na de Strava segmenten gehergroepeerd in de groepen met voorrijders. Wie op tijd zijn rit op Strava geupload heeft, doet mee voor een paar leuke prijsjes.
– de routes zijn NIET UITGEPIJLD, maar beschikbaar op GPS en de organisatie zet voorrijders in voor de verschillende groepen. Meerijden in deze groepen is niet verplicht. Men kan ook op basis van eigen GPS rijden. Ook zal de route in hard copy beschikbaar zijn op de dag zelf.
– aan het eind van beide routes is er een pauzeplek met verzorging. Hier wordt gehergroepeerd en vervolgens als bedrijfsteam(!) ‘koers’ gezet naar het volgende onderdeel:

2. De teamtraining
In de oorspronkelijke plannen zou de ploegentijdrit het sportieve hoogtepunt vormen van het NKWB. Een volle ronde op het befaamde NK parcours. Omdat we nu niet kunnen beschikken over een afgesloten beveiligd NK parcours hebben we bedacht dat een training voor de ploegentijdrit een goed alternatief is.

Let op: het gaat in deze clinic niet om de snelste tijd, maar om de ploeg die de techniek het best uitvoert. Dit gebeurt op een veilig (maar niet afgesloten!) parkoers van 3,6 kilometer. Deze wordt drie keer gereden. De beoordeling zal door aanwezige prominenten uit de wielersport (onder meer Steven Rooks) en juryleden plaatsvinden en er zijn een paar leuke ereprijzen.

– voor degenen die echt ingewijd willen worden is er ‘s-morgens voor de start al een instructie over het rijden van een ploegentijdrit door ervaren KNWU-trainer Ger Bongers.

3. Finish Festival
Dit vindt plaats bij Outdoor centrum Markant in Braamt. Hier zal restaurant Woodies zorgen voor uitstekende catering op een (deels overdekt) terras, dat voldoet aan alle Corona richtlijnen. (Markant bevindt zich ook in de gemeente Montferland, een kilometer of 5 van onze originele NK start- en finishlokatie bij Specialized.)

Sportjournalist en schrijver Marcel Rözer praat een en ander aan elkaar. Steven Rooks en Jelle Nijdam zijn vooralsnog de bekendste gasten die aanwezig zullen zijn en een interessant verhaal hebben. En datzelfde geldt natuurlijk voor alle deelnemers; ook jullie laten we aan het woord! Daarnaast zullen enkele inhoudelijk interessante thema’s, zoals fietsen en duurzaamheid, vlot aangesneden worden en worden er nog een paar prijsjes uitgereikt, voor de beste uitvoering in de teamtraining en de Strava segmenten onderweg.

Er is op 6 september een schitterende Tour de France etappe, en die zullen we samen kijken! Een etappe door de Pyreneeën, met live commentaar van voormalige bergklassement winnaar Steven Rooks! De Tour etappe zal rond 16.15/16.30 uur eindigen en dan eindigt ook de Wielerdag voor bedrijven.

Praktisch:
Alle teams kunnen gebruik maken van de volgende faciliteiten:
• Deelname aan de leuke fietsonderdelen;
• Onbeperkt eten en drinken per deelnemer: van koffie met gebak tot aan de pasta;
• Sportdrank en verzorging onderweg en aan de finish;
• Mogelijkheid om te douchen;
• Bewaakte fietsenstalling na de finish;
• Pechhulp en EHBO onderweg;
• Vermelding op onze website;
• Een gratis teamfoto;

Locaties
Start en finish van de toertocht zal zijn bij:
Markant Outdoor, Gildeweg 7 in Braamt
Hier zal ook het inschrijfbureau gevestigd zijn en het Finish Festival gehouden worden.

De pauzeplek na afloop van de toertocht (en voor de ploegentijdrit training) is bij:
Partycentrum Plok, Dijksestraat 52 in Didam.

De start van de ploegentijdrit training is op deze locatie.