Corona Ride

Doe mee aan de Corona Ride en help ons geld in te zamelen voor Corona hulp van het Rode Kruis

Schrijf je snel in! Dat kan via deze link. Je krijgt dan snel een persoonlijk startnummer toegestuurd – en een mooie oorkonde aan het eind van de evenementloze periode als beloning voor het fietsen in je eentje in deze tijd. Bovendien draag je bij aan de Corona hulp van het Rode Kruis.

De Corona Ride is een initiatief om geld in te zamelen voor het gevecht tegen de Corona crisis. Deelnemers aan de Corona Ride kunnen zich hier inschrijven. Het inschrijfgeld van 17,50 per persoon komt ten goede aan de Corona hulp van het Rode Kruis. Na aftrek van de kosten voor productie en verzenden van de startnummers en oorkondes (enkele euro’s per persoon), gaat 100% van het inschrijfgeld naar het Rode Kruis. Regelmatig zal een tussenstand van de opbrengsten en het aantal inschrijvers gepubliceerd worden. Heel transparant dus.

Hoe werkt de Corona Ride precies?
De Corona Ride is naast het binnenhalen van geld voor het Rode Kruis een platform om op te roepen ALLEEN te rijden. Fietsen in groepen of zelfs kleinere groepjes levert een groter besmettingsgevaar en een groter gevaar op ongevallen (die de zorg ook weer kunnen belasten) op. Ben je ingeschreven voor de Corona Ride, dan is de enige bindende voorwaarde dus: je fietst solo! De route en afstand zijn geheel aan jou. En wil je anderen ook het belang van alleen fietsen benadrukken, gebruik dan op social media de hashtag #coronaride.

Doe je mee?
Dan kun je het volgende verwachten:
– een rugnummer met je eigen naam er op.
Dit kun je (alleen als je dat wilt natuurlijk) heel mooi gebruiken om te delen op social media natuurlijk, en daarmee ook anderen oproepen om alleen te rijden.
– een oorkonde aan het eind van de evenementloze periode.
Een blijvende herinnering aan deze gekke tijd waarin je in je eentje moest fietsen en een beloning dat je dat ook echt gedaan hebt.

De Corona Ride is een initiatief van de organisatie van het NK wielrennen voor bedrijven, het NK Duurzame Mobiliteit en de Montferland Cyclo. Nu dit gecombineerde evenement op 17 mei geen doorgang kan vinden, willen we toch iets positiefs organiseren. We hopen op 6 september nog een leuk collectief fietsfeest te kunnen organiseren. We zullen daarvoor de passende formule zoeken bij de dan geldende richtlijnen. Alle deelnemers aan de Corona Ride kunnen een speciale aanbieding voor deelname hieraan verwachten.

Overige informatie Corona Ride
Reglement
Persoonsgegevens

Partners Corona Ride
Onderstaande partijen ondersteunen de Corona Ride.

Foto: Leon van Bon