Ex-profs coachen deelnemers NK wielrennen voor bedrijven

Je wilt meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen voor bedrijven of hebt je al ingeschreven met je bedrijf? Nu moet er nog getraind worden. Hoe gaaf is het om dat te doen aan de hand van een ex-professional? Dat kan namelijk! Zo zijn Gert Jakobs en Steven Rooks de eerste coaches die zijn vastgelegd om van deelname aan ons gezellige evenement een nog leukere belevenis te maken. Ook Maarten Ducrot zal er zijn om de bedrijven die vanuit SamenOm deelnemen te coachen. De komende weken zullen we nog enkele aansprekende namen van coaches bekend maken.

“Wat erg belangrijk is, is dat dit een geweldig fietsfeest gaat worden”, stelt Gert Jakobs. “Fietsen verbindt namelijk. We ontmoeten elkaar in een prachtige ambiance, met veel gezelligheid. Daarbij geeft fietsen ook veel vitaliteit. Jullie weten ook wel dat het goed is voor het werken in een team, want niemand kan het alleen. We moeten het met elkaar doen. Dat gaat in topsport zo, maar ook in het werk. Gezamenlijk verbeteren we onze prestaties en dat is waar deze dagen over gaan.”

Ook Steven Rooks, die net als Jakobs aanwezig zal zijn bij het NK wielrennen voor bedrijven en clinics kan geven ter voorbereiding op het evenement, ziet het belang van dit NK. “Lijkt het jou ook gaaf om een wedstrijdje te kunnen rijden op een heuvelachtig fantastisch parcours? Doe dan mee”, roept hij op. “Dit evenement is laagdrempelig, maar ook veilig door het afgezette parcours. Daarnaast is het super om dit met relaties en collega’s te kunnen doen.”

Voorbereidingsclinics en programma
Voorafgaand aan de NK is het mogelijk om deel te nemen aan voorbereidingsclinics met de coaches. Zo kom je optimaal voorbereid aan de start! De NK wielrennen voor bedrijven bestaan uit een wegcyclo en een ploegentijdrit op 16 juni en een MTB Marathon op 23 juni. Onderdelen kunnen zowel als bedrijfsteam (veruit het leukste natuurlijk, en de baas betaalt ;-)) als ook individueel (Montferland Cyclo voor de wegevents en Wielerfestival Montferland voor de MTB Marathon; 5 Euro goedkoper voor 1 april!) ingeschreven worden.

Foto’s: Leon van Bon – Boven Gert Jakobs in het geel en onder Steven Rooks