Recreatieve opties tijdens de weg-events

Veel fietsers denken, in veel gevallen onterecht, dat het NK wielrennen voor bedrijven te competitief is voor hen. Het hele evenement is echter zo opgezet dat de beleving centraal staat, niet de prestatie. Licentiehouders hebben hun eigen wedstrijden in de Cyclo, de startgroepen voor toerfietsers zijn niet al te groot. Daarbij rijden we op een afgesloten parkoers met motorbegeleiding, dus ook de veiligheid is optimaal.

Om de Cyclo toch nog aantrekkelijker te maken voor minder competitief ingestelde wielrenners, hebben we twee nieuwe mogelijkheden ingebouwd:

1. De Toergroep: Dit is een groep waarvan de fietsers in hun eigen tempo vijf rondes op het parkoers af gaan leggen. Zij starten samen achter de wedstrijdgroepen, maar ieder fietst het parkoers op zijn/haar eigen tempo. Ook zij maken gebruik van het afgesloten, zware parkoers en ook zij hebben motorbegeleiding. Inschrijving hiervoor is individueel. Inschrijven: klik hier en kies voor Toertocht.

2. Het SamenOm Kampioenschap met Cyclo en Ploegentijdrit: Deelname hieraan is in teams. Tijdens de Cyclo legt een team drie ronden op ons lastige parkoers van 15 kilometer zo gelijkmatig mogelijk af. Het team met de minste variatie in rondetijden wint. Teams van 3-5 leden krijgen vijf rondes de kans om samen hun energie zo gelijkmatig mogelijk te verdelen; de drie meest gelijke rondes tellen. In de ploegentijdrit telt het kleinste onderlinge verschil voor dit klassement, maar SamenOm teams worden ook in de reguliere uitslag van de ploegentijdrit opgenomen. We organiseren dit kampioenschap in samenwerking met onze founding partner SamenOm. Direct aanmelden als team: klik hier.