SamenOm Toertocht

Voor de minder competitief ingestelde fietsers die wel willen genieten van het NK Wielrennen voor Bedrijven en het gezellige Finish Festival, is er ook een toertocht. Er is een lange versie en een korte.

Ook is er nog een groep die zonder CO2 uit te stoten via een mooie route vanuit Arnhem naar Montferland fietst. Interesse om vanuit Arnhem te vertrekken (of andere vragen): mail naar info@nkwielrennenbedrijven.nl.

De toertocht is niet uitgepijld. Je kunt deze dus rijden met behulp van de .gpx route die we aanleveren, of veel gezelliger, in een van de groepen met wegkapiteins.

Het idee is dat je ’s-ochtends deelneemt aan deze toertocht, maar wel op tijd terug bent in ’s-Heerenberg om je collega’s aan te moedigen die aan de Ploegentijdrit deelnemen. Of om zelf deze tijdrit met je collega’s te rijden.

De tijdrit begint om half 2, maar we zien je graag wat eerder terug zodat je tijd hebt voor een hersteldrankje en lunch om zo optimaal te kunnen presteren. Hetzij op de fiets, hetzij als enthousiast supporter.

Bij start vanuit ’s-Heerenberg zijn er twee afstanden mogelijk: een 69 kilometer route en een langere van 93 kilometer.

Montferland toertocht – korte afstand
De korte route loopt eerst om Montferland, vervolgens via kleine wegen richting Didam en Babberich. Via een smal dijkje gaat de route naar en door het Rijnstrangengebied. Veel dijken en autoluwe wegen hier. Via recreatiegebied De Bijland gaat het vervolgens naar Tolkamer waar de pauze is gepland. Het laatste stukje via Elten, Stokkum naar ’s-Heerenberg is niet lang. Maar wel wat heuvelachtiger. Eenmaal terug in ’s-Heerenberg eindig je op de route van het tijdritparcours. Dus nog een extra 15 heuvelachtige kilometers.

Montferland toertocht – lange afstand
Voor de fanatieke recreanten hebben we mooie en wat snellere route bedacht. Het eerste deel is wat gaat langs het Montferlandse bos, daarna via weilanden richting de Oude IJssel bij Keppel. Via fietspaden gaat het door Angerlo en Giesbeek naar de plassen bij Lathum. De IJsseldijk gaat vanzelf over in Rijndijk. Dat wil zeggen, officieel is het hier Nederrijn en, later, Pannerdens Kanaal.

Na Pannerden rij je het gebied van de Gelderse Poort binnen; een waterrijk gebied van smalle fietsweggetjes. Hier is ook de pauze bedacht. Met uitzicht op de Rijn even wat koolhydraten en vocht aanvullen. Niet te lang blijven zitten want je wordt door je collega’s en de organisatie uiterlijk half een terugverwacht in ’s-Heerenberg. En het laatste stukje is best pittig. Via eerst nog een stuk dijk fiets je Duitsland binnen om via de Elterberg terug naar Nederland te fietsen. Eenmaal terug in ’s-Heerenberg kun je, als je nog zin en energie hebt, de route van het tijdritparcours verkennen. Dus nog een extra 15 heuvelachtige kilometers.

Tijden
De start van beide afstanden is tussen 09:00 en 09:30. Daarna hangt het natuurlijk helemaal van de gemiddelde snelheid en de duur van de pauze af hoe laat je terug bent. We zien je graag uiterlijk 12:30 uur terug om mee te kunnen doen aan de ploegentijdrit of je collega’s aan te moedigen.

Route
De route is niet uitgepijld. Iedereen kan vooraf de gpx downloaden van onze site. We hebben ook voorrijders die de route kennen en voorop kunnen fietsen. Alles wat je dan moet doen is hen volgen. We zullen meerdere gemiddelde snelheden aanbieden, zodat ieder op zijn / haar niveau kan fietsen.