SamenOm Toertocht op 17 mei met bekende wegkapiteins

Tijdens het komende NK wielrennen voor bedrijven wordt op zondag 17 mei een nieuw onderdeel verreden; de SamenOm Toertocht. Terwijl de meer competitief ingestelde fietsers op in de ochtend de Cyclo rijden, vertrekken de toerfietsers vanuit twee verschillende plaatsen voor een prachtige route door de omgeving. Daarbij kan gekozen worden tussen een korte en lange route. Er kan gestart worden in ‘s-Heerenberg en Arnhem én iedere groep krijgt de beschikking over één of twee ervaren wegkapiteins.

De route van de toertocht is niet uitgepijld, maar kan op basis van .gps bestanden worden afgelegd. Het is echter ook mogelijk om onder begeleiding van de wegkapiteins de route af te leggen. Daarbij zullen alle routes in verschillende snelheidsgroepen worden aangeboden. Wie de wegkapiteins zijn, waarvan er zoals gezegd één of twee per groep meerijden, maken we later bekend. Zeker is dat er verschillende bekende namen bij zullen zitten!

Wie ‘s-Heerenberg als vertrekplaats kiest, start zijn of haar toertocht bij het Finish Festival. Daar zullen ook de start en finish van Cyclo en ploegentijdrit zijn. Er kan ook gestart worden in de regio Arnhem. Deze laatste optie is er met name voor degenen die zo duurzaam mogelijk naar het evenement toe willen komen. Zij fietsen naar Montferland, genieten daar van het Finish Festival, doen eventueel mee aan de ploegentijdrit, drinken en eten nog gezellig wat en fietsen weer terug naar Arnhem. Én door op de fiets te komen, is er geen CO2 uitstoot.

De routes vanuit ‘s-Heerenberg zijn 63 of 93 kilometer, de route vanuit Arnhem een kilometer of 70 heen en 30 terug. De toertochten eindigen met een ronde over het afgesloten parkoers in Montferland.

Foto: Leon van Bon